måndag 10 januari 2011

Knapp op i sikte

Ringde till Gbg i morse för att prata med Lunas läkare Anders. Men fick som svar att han inte jobbade förän 1/2. Så en annan läkare skulle ringa upp istället. Vid halv 12 ringer mobilen, privat nr. Då var det Anders ändå, förstår mig inte på det stället. Är 2a gången nu på 3mån som han inte skulle vara kontaktbar men ändå är han det.
Behövde inte direkt övertala honom om att Luna skulle må bättre av en knapp istället för sond. Berättade lite om hur det fungerar med maten, kräkningarna och om samtalet med logopeden.
Han skulle skicka en remiss till allmänkirurgerna redan idag och så skulle dom skicka en kallelse så snart som möjligt. Fick höra av en annan hjärtis mamma att efter den glenn är det extra viktigt att hålla en bra vätskebalans, ett till skäl att välja knapp.
Frågade om dom kan sätta knapp med en gång istället för en peg som måste opereras ut. Han sa att i de flesta fall gör man det men inte alltid det går. Hoppas att Luna kan få en knapp direkt.
Tror Luna driver med mig, idag har hon än så länge ätit 400ml på flaska. Det är mer än hon äter på hela dygnet annars. Tror inte det kommer hålla i sig så hon klarar sig utan sond och knapp men glad att hon äter. Hon blir ganska svettig av att äta själv, klarar max 50ml innan hon måste ta en paus. Hoppas det blir bättre efter glenn op.

Peg

Knapp

1 kommentar:

famgranath sa...

Hoppas Luna kan få knappen direkt! Håller tummarna för er. Hoppas att det blir bättre med kräkningarna när knappen är satt.