onsdag 12 januari 2011

1år äldre

Det har gått 1 år sen jag fyllde år förra gången så nu var det dax igen. Ganska logiskt haha ;)
När jag va liten räknade jag ner dagarna och hade svårt att sova kvällen innan, nu är det bara ett konstaterande att man blir äldre på pappret. Shit va positiv man är, hehe.

Dagen har varit lugn, lämnade Julia på dagis imorse sen hem och försökte aktivera Luna men hon ville mest sitta i knät och gosa. Hon har blivit en liten knähund och vill gärna bli buren. Riktigt mysigt att ha henne i knät och bara gosa men man får inte så mycket gjort har jag märkt.
Vid 11 tyckte Luna att det var läggdags, hon åt en flaska välling tog en lång paus emellan men hon åt upp allt :) Fick väcka henne 13.45 när jag skulle hämta Julia på dagis.
När vi kommit hem åt vi lunch. Julia hade ätit på dagis så hon fick lite mellis, pannkakor som blev över från igår kväll. Luna pillade i sig några makaroner sen ville hon också ha pannkaka, åt riktigt bra av den för att vara henne.
Efter vi ätit började tjatet om mormor, hon skulle komma efter jobbet kl 4. Efter 2h kom äntligen mormor/mamma och moster/ syrran. Vi fikade lite, åt prinsess tårta. Luna satt och geggade med sin och Julia åt bara marsipanen. Blev 1/2 tårta kvar undra vad man ska göra med den. Barnen kanske är mer sugna imorgon :)
När klockan närmade sig 6 och mamma och syrran gått ville Julia ha kvällsmat. Fick pannkaka igen, Luna åt också en bit innan tallriken och skeden fick en flygtur.
Sen var det läggdags *skönt*.
Egentiden man får efter barnen har lagt sig är så skön. Bara slappa i soffan och kolla på tv eller sitta vid datorn utan någon i knät som ska tycka på tangenterna.

Igår åkte vi till öppnis på fm, var riktigt lugnt där. Får passa på att gå dit innan vi behöver isolera oss inför kat och op. Vill inte att hon ska få en till förkylning som bryter ut precis efter op igen. Va så jobbigt att se henne ligga med hög feber och kämpa för att kunna andas efter hon var extuberad.
På em åkte vi och handlade lite sen hem och stekte pannkakor. Båda barnen åt till min stora förvåning, vet att Julia gillar det men Luna har inte varit så förtjust innan. Lika roligt varje gång Luna äter själv, gläds åt så lite nu för tiden.
Tänk om alla kunde glädjas åt det man faktiskt har, sluta sörja det man inte har och se att sina barn är det bästa och finaste som finns.

3 kommentarer:

Helena sa...

Ha den äran att gratulera sådär lite i efterskott :-)

Mickis.H sa...

Tackar :)

M sa...

grattis i efterskott! och vad härligt att Luna petar i sig lite.
vet du något om när det är dags för kat o op? kram