måndag 3 oktober 2011

Lunas lunch

Bild på Lunas lunch efter hon ätit. Hon smakar på allt, tuggar och sen spottas det ut. Likadant varje dag. Lite slinker ner, men inte mycket.
Hon har hållt på såhär i 1år nu, inga större framsteg. Trodde ätandet skulle bli lite bättre efter Glenn op, ett framsteg är att hon inte kräker flera gånger per dag längre. Ibland går det 2v mellan.
Luna sitter med vid varje måltid, äter det hon vill så får hon gå sen.
En måltid ska vara trivsam, inget tvång, hot osv. Visst blir jag frustrerad ibland men försöker tänka på att det inte är Lunas "fel" att hon inte äter.
Mycket av Lunas ätovilja beror troligtvis på sonden som irriterat i halsen då hon gärna stoppar saker i munnen och tuggar men sen kommer det där med att svälja vilket hon gärna inte gör.
Tips mottages tacksamt.

3 kommentarer:

famgranath sa...

Om hon tycker det är jobbigt att svälja så kanske det går bättre med saker som är puréade... Fast hon kanske tycker att hon är för stor för det... Leo äter allt som är puréat, men har svårare för mat som blir stora bitar. Det är också sväljandet som är problemet här.

M sa...

Håller med Beatrice där. på båda sätt, för hon är ju liksom stora tjejen.. men att du gör som du gör tror jag är största steget i rätt riktning hur lång tid det än tar, att hon trivs och är med vid måltiderna..
kram på er

ida-maria sa...

gelékost var ett tips vi fick från vår dietist en gång,