måndag 31 oktober 2011

Barnmott och ögonundersökning

Natten till idag var rent ut sagt förjävlig, Luna hostade nästan hela natten och kräktes 3 gånger.
Gav airomir för att vidga luftvägarna ett par gånger men den luktar apa så hon får kväljningar.
Ringde till Barnmott och berättade om hennes besvär, åkte dit efter lunch.
Läkarna lyssnade på lungorna, en snabb koll i hals och öron, kände på mage och hals.
Hon var förkylningsröd i hals och öron men inga tecken på någon bakterie infektion. På lungorna hade hon uttalade slembiljud.
Pratade lite om hennes nuvarande medicinering och att jag ville ha en annan långtidsverkande anti inflammatorisk medicin men det slutade med att hon nu ska ha sin gamla medicin flutide 4gånger per dag, airomir upp till 8 gånger + molipect.

Flutide har inte hjälpt alls innan så nu ska hon bara få den ihop med airomir för att jag ska bevisa för läkarna att den inte hjälper. Sen kanske hon kan få riktig hjälp.

Efter Barnmott var det dags för besök hos ögonläkaren jag väntat på i 2 månader.

Ortoptisten var första vi träffade- låter inte denna människa komma nära Luna igen. Mer otrevlig människa har jag aldrig träffat, hon snäste åt Julia när hon ville kolla lite på sakerna som fanns där.
Sen fick Julia ett lejon att leka med, det räckte ansåg den vidriga människan.
Sen började hon undersöka Luna, bad henne berätta för Luna vad hon gjorde. Då började hon prata som Luna var en liten bebis. Sa ifrån att Luna faktiskt förstår vad hon säger utan tramset. Sen var det dags för ögondroppar, sa att hon bara ska ha i det lilla ögat. Fick genast mothugg att det minsann stod att hon skulle ha i båda.
Gav mig inte men då när hon skulle droppa ögat skyndade hon sig att lägga en droppe i det stora ögat ändå- gissa om jag höll på att gå i taket.
Sa lugnt till henne om det, ingen ide att gapa och göra Luna orolig när det redan är för sent att göra något.
Vissa människor ska inte jobba med barn och hon är definitivt en av dom.

Efter dropparna var det 40min väntan till vi skulle till ögonläkaren. Passade på att gå till Apoteket och sen ta en snabb fika.
Ögonläkaren var en ung tjej, jätte trevlig och förstående.
Hon undersökte ögonen och kom fram till att Luna har normal syn på stora ögat. Det var ju inte helt säkert efter förra besöket.
Lilla ögat är hon blind på- inga överraskningar där.

Sen kom vi in på det kosmetiska. Ansiktsymetrin kommer troligtvis vara det samma som nu då hon har ett öga som främjar tillväxten av ögonhålan.

Togs bilder på Luna som ska skickas till St Görans sjukhus i Sthlm och även till Lund för att se vad dom kan göra, om dom kan göra något alls.
Skalprotesen kan skada hornhinnan så hon får sår men det borde ju finnas ett material som är mjukt som en lins? Spelar ingen roll om den är transparent, svart eller grön för den delen.
Ska ha telefon kontakt med Borås om ca 3mån för att se så det hänt något med remisserna.

Inga kommentarer: