lördag 20 november 2010

Besök hos ögonläkaren m.fl

Igår var vi hos ögonläkaren med Luna. Det gick bra, över förväntan faktiskt. Hon fick pupillvidgande ögondroppar som skulle verka minst 30 min så vi gick till barnmottagningen en stund, träffade kontakt sjuksköterskan och fick tejpat om sonden. Nu har hon duoderm under sonden på kinden och tejp över. Hon får sår av tejpen så duodermet fungerar som en skyddande extra hud.
Blev en sväng till apoteket med innan vi skulle till ögonläkaren igen, hämtade ut 5mg asa kapslar så vi har hemma till dos höjningen. Fick vänta 30min innan det var våran tur. Han lyste lite i ögonen för att kolla ögonbottnarna. Var inga förändringar, gjordes ett ul på ögat som också såg bra ut. Återbesök om ca 6mån
Frågade lite om skalprotes till Lunas lilla öga. Det är inte aktuellt än men så småning om kommer det göras något kosmetiskt så hon ska slippa känna sig mer annorlunda än hon är.
Vid första besöket var det tal om ögonoperationer. Skulle opereras in en kula som gör att ögonhålan och ansiktsbenen växer som dom ska men efter läkaren diskuterat det med flera specialister kom dom fram till att det var inget för Luna. Det var en riktig lättnad, hon behöver inte fler op än hon redan har framför sig.

På måndag ska vi på läkarbesök på BVC, ska bli kul att se om hon har vuxit något. Vikten har nog gått upp bra känns det som :)
Den 30e ska vi till Gbg igen för ul och träffa Anders. Det är han som kommer göra nästa kat.
Sen är det dags för besök hos sjukgymnasten den 2 dec. Ska bli kul att gå dit, hon är alltid så positiv och uppmuntrande. Hoppas hon har något bra tips på hur man kan få Luna att hitta viljan att lära sig gå.

På tisdag får Luna sista penicillinet då drar jag sonden. Hon har blivit så lat med att äta så nu blir det till att kämpa med maten ett tag. Vet vad jag har framför mig men det ska gå, har klarat det flera gånger innan :)

Idag har vi varit i Knalleland en stund medan Julia gick med Jolina till hennes mormor.
Köpte lucia kläder till Julia, hon ville vara pepparkaks gumma i år :) Sen blev det en ny plattång till mig och en musmatta.
Hittade en fin blå tubtop klänning på Gina tricot som jag tänkte ha på julafton. Luna ska ha klänningen som Julia hade på sin första jul. Bara Julia kvar som ska ha kläder *skönt*
Sen är det "bara" julklappar kvar att köpa.

Inga kommentarer: