onsdag 10 mars 2010

Andnings svårigheter och ambulans

Luna har varit förkyld i ca 1v nu med rossel, hosta och snuva.
I söndags kväll var hon lite blåare än vanligt så jag kollade poxen, låg på 69%. Tyckte inte det var någon fara så hon fick sova vidare. Hon hade lite feber med, 38,1. Vid 1 på natten vaknade hon och började hosta och rossla riktigt ordentligt så jag kollade poxen igen- började på 65% och fortsatte ner till 52%.
Bara att ringa ambulans och åka in. Där fick hon inhalera adrenalin varannan h i 2 dygn sen blev det lite glesare.
Hennes crp (antal vita blodkroppar) låg på 52 när vi kom in, måndag em hade den gått upp till 104, tisdag em hade det gått ner till 78.
Alla i personalen var så förundrade över hur glad hon var hela tiden :) Smilade åt alla som kom in i rummet. Som vi för övrigt satt som fångar i då vi inte fick gå ut pga att hon kunde smitta andra barn och tvärt om. Sen hade hon syrgas på tratt det första 1,5 dygnen så då kom vi ändå ingenstans.
Igår em smet vi iväg till kiosken och köpte lite choklad, det var riktigt gott :)
Idag gick vi till apoteket köpte hostmedicin till Julia som också är ordentligt förkyld och hämtade ut Lunas mediciner- pulmicort, airomir och vortex (inhalerings hjälpmedel)

Det märks att Luna inte mår bra, sover flera timmar i taget vilket hon aldrig gör annars och äter lite dåligt. Vikten börjar gå uppåt igen iaf :)
Vägde 6520g i morse 7mån gammal. Vad tiden går fort.

2 kommentarer:

famgranath sa...

Hoppas hon kryar på sig snabbt. Leo är oxå dålig, han sover mestadelen av dagen, idag blev det 6 timmar.
Vi har oxå pulmicort, det funkar ibland. Airomir kan han inte ha pga hjärtat. Ang hostan fick jag tipset om svartvinbärssaft spätt med ljummet vatten. C-vitaminer och skönt mot hostan.

Sandra ♥ sa...

Fyy hörde allt från Anna!! tänker på er :) Samma mediciner som Edwin o Ella har nu dåå.. fast Edwin har ju typ växt bort sitt. Och ella har inte alls lika mycket som Edwin hade.. Hoppas hon kryar på sig snabbt lillan!