fredag 12 februari 2010

6mån kontroll

I måndags var vi på BVC för 6mån kollen. Allt såg bra ut, hon utvecklas som hon ska. Vikten går sakta med säkert uppåt, 6180g och längden med- 64,5cm. Huvudomfång 40,5cm.
Julia var på dagis för första gången på länge, hon hade haft jättekul. På em åkte vi till öppnis på Hulta.

I tisdags var vi på den vanliga kollen med ul, vikt och pox. Hjärtat ser bra ut, inga förändringar än så länge. Poxen låg på ca 79%. Läkaren tycker att Luna borde gå upp lite mer i vikt så nu tillsätter jag smör i burkmaten och gröten. Han ville att jag skulle hälla olja i ersättningen med men så liten är hon inte tycker jag. Dietisten skulle höra av sig, får la se vad hon har att komma med.
På em var vi på Jolinas kalas på lekborgen. Julia hade roligt men var ganska trött så lite gnälligt var det allt.

I onsdags var Julia på dagis, sen åkte vi till knalleland och kollade i affärer.

Igår åkte vi till Öppnis på sjöbo men precis när vi kommit ur bilen kräktes Julia på parkeringen så det var bara att åka hem igen. Tänkte hela vägen hem : hoppas hon inte kräks, i bilen iaf.
Vi klarade hemresan men hemma kräktes hon igen. Efter det verkade hon må bra igen så efter ett par timmar fick hon lunch. Men den kom upp igen.
Hon inte kräkts något sen igår, hoppas det är över för denna gången.

Luna har klarat sig från allt sånt, peppar peppar. Men hon är ju förkyld jämt, nu har det börjat bli värre igen- hosta och snuva. Bara väntar på att hon ska börja kräka slem igen *usch*

Håller på att minska ner på Impuganet (vätskedrivande), nu får hon 0,3ml 1 gång per dag. Imorgon ska jag ta bort det helt, kan tillägga att det är läkaren som sagt att hon förmodligen klarar sig utan det. Håller koll så hon inte blir trött och svettig eller att poxen går ner, då är det bara att sätta in det igen. Skönt med bara 1 medicin.

Om ett par veckor är det dags för Lunas första vanliga vaccinationer. Måste gå 2veckor efter och mellan rs vaccinet så kroppen hinner bygga upp ett försvar.

Imorgon ska jag och barnen åka och träffa mina gamla gymnasiekompisar och deras barn.
Har bara träffat dom någon gång sen jag slutade för snart 4år sen. Gud va tiden går fort!

Lunas framsteg
Sitter snart utan stöd
Jollrar mer och mer, många roliga ljud kommer ut
Står och håller i sig, lite vingligt fortfarande.
Ligger på mage och stödjer sig på underarmarna.
Rullar från rygg till mage och tillbaka

Inga kommentarer: