tisdag 20 december 2011

Barnmott ännu en gång

Ringde barnmott i morse för att berätta om Lunas yrsel med låg syresättning. Dom ville se henne så vi åkte in efter lunch. Först kom sjuksköterskan och tog vikt 11780g och pox 81%.
Tog en bra stund sen kom allmänläkaren, pratade riktigt kass svenska. Han kollade öron, hals, lyssnade på hjärta och lungor. Sen skulle han gå och prata med en kollega.
Kom tillbaka med en neurolog som kollade reflexer, styrka i händer, fötter osv.
Luna gjorde precis som läkaren sa, greppa penna och sätta den mot näsan var en grej. Hon kollade lite konstigt på läkaren men hon gjorde det.
Neurologen kunde inte hitta något avvikande- som jag trodde.
Berättade vad jag misstänkte- hjärtat. Fick då till svar att vid blodtrycksfall flimrar det för ögonen och kan susa i öronen, hur skulle jag kunna veta om Luna upplevt det, hon skulle ju knappast berätta det.
Läkaren gick och kollade om hjärtläkaren hade tid för att göra ett ul.
Det hade han men först efter en timme så vi gick till Apoteket så länge.

När vi kommit tillbaka satte vi oss utanför ul rummet. Ut kom en mamma, helt rödgråten. I rummet var flera sköterskor och hennes lilla son på ca 4mån. Vet inte om det var hjärtfel el något annat men kände så med den mamman.
En gång var det jag som var "den" mamman. Fick kalla kårar längs ryggen av att tänka på det.

Lunas ul gick snabbt och lätt som vanligt. Var en ny läkare denna gången då de andra har semester. Han var riktigt bra, tog sig tid att lyssna och var jättetrevlig. Tycker vi kan få ha honom jämt.
Han skulle skicka iväg en remiss för ett 24h EKG idag, vet inte när de andra läkarna gjorde något på en gång senast...
I början på jan ska hon på nytt ul till Niklas el Alexandros.

Inga kommentarer: