fredag 9 september 2011

Tillbaka på ruta 1?

Idag har vi varit en snabbsväng på barnmottagningen för att ta pox, vikt och längd. Ringde ju hjärtmott i Gbg igår och sa att Luna blivit blåare, tröttare, kräks, är andfådd vid aktivitet och sover oroligt.
Dom sa att det kan bero på förkylningen, nr 3 bara sen op i juni. De andra 2 har hon klarat jättebra, inte blivit blå, kräkt eller varit andfådd.
Känns helt sjukt om hon ska behöva gå såhär till sista op som förhoppningsvis är nästa sommar men kan lika gärna dröja till hon är 4år. Luna klagar inte, i stort sett aldrig men det märks att hon blivit mer ansträngd.
Efter op och 2mån framåt har hon varit nästan rosa om läpparna, inte kräkt mer än 2 gånger, sovit bra. Varit i bra form helt enkelt. Skillnaden är stor när man tänker på hur hon mår nu.
Ska på ultraljud på onsdag nästa vecka, får se vad det visar. Inte ens säkert att läkaren kan se lungartärerna.
Innan Glenn op mådde hon precis såhär, enda skillnaden är att hon går upp i vikt nu. Vägde 11kg idag!
Enligt läkarna skulle hennes förträngda lungartär inte påverka blodflödet till lungorna ens vid aktivitet, det har jag lite svårt att köpa då trycket ökar när hjärtat slår snabbare.
Nu rinner ju det syrefattiga blodet från övre kroppshalvan direkt ut till lungartärerna och vidare till lungorna, är det då smalt på ett (eller flera) ställe har blodet svårare att ta sig fram.

Hennes snabba försämring gör att jag tror att det KAN vara lungartären igen. Menar inte att hjärtat "totalhavererat" men en liten förträngning kan säkert ställa till det mer än vad läkarna fått lära sig i sina böcker... Alla barn är unika, går inte att jämföra.
Synd att man inte kan göra ett ul när barnen rör på sig så läkarna kan se vad som händer.
Fler än jag som fått svaret, det är inte hjärtat det är fel på. Men inte heller får man några svar på vad det kan vara istället.

Finn ett fel
Bild från förra veckan
Idag
Någon mer än jag som ser skillnaden?!

Inga kommentarer: