lördag 6 augusti 2011

Semester i Varberg

I måndags kväll innan vi skulle åka hem från Varberg kom vi på idén att vi ville tälta. Ringde min faster och fick låna ett tält. Åkte hem till Borås och lämnade av vinterdäcken hos mamma och pappa, hämtade sovsäckar och luftmadrasser. Sen vidare till min faster och hämta tältet.
Åkte till City och handlade lite mat och annat som är bra att ha med ex ficklampa och engångsgrill.
Sen var det äntligen dags att åka hem.
Packade i ordning det mesta och gick och la mig.

Vid 9.45 åkte vi mot Varberg igen. Åkte till Träslövsläges camping och checkade in. Tältområdet var lite rörigt, fanns inga fasta platser utan man fick ta det som var ledigt. Badplatsen visade sig också vara en besvikelse.
Vi hade lite problem att få upp tältet först men sen när vi kommit på hur det såg ut gick det som smort :) Vi hade det äldsta tältet på hela campingen tror jag men riktigt skönt att kunna stå upp när många andra fick krypa eller gå dubbelvikta.
Efter vi installerat oss åkte vi till mc d och åt innan vi begav oss mot Getterön för lite sol och bad.Stannade där till sen em, sen åkte vi till tältet igen och skulle grilla lite korv. Fanns inget bra ställe att ha en engångsgrill så vi gick till stranden- som var väldigt långt bort. Glömde tyvärr potatissalladen i kylväskan som stod i tältet.
Tog en stund innan grillen tog sig och den visade sig vara sned så korvarna rullade av. Det är ingen bra kombination när man är hungrig och på lite halvtaskigt humör...
Efter vi ätit korv grillade vi marshmallows :) Sen gick vi mot campingen igen och gjorde i ordning barnen för natten.
Anna stannade kvar vid tältet med Luna när jag och Julia gick till servicehuset och laddade mobilerna. Det är en nackdel när man tältar, ingen el eller kylskåp.
Luna sov när vi kom tillbaka. Åt lite chips innan det var dags att lägga sig. Blev inte jätte mycket sömn den natten, var en som snarkade otroligt högt.

På morgonen bestämde vi oss för att packa ihop tältet och åka hem på em. Åkte till getterön och badade när mamma ringer och säger att dom är på Träslövs camping. Bestämde oss för att sova 1 natt till i Varberg men i deras förtält. Barnen sov i husvagnen med mamma och pappa.Grillade korv och drack några cider på kvällen. Sov riktigt bra den natten, värmefläkt på och en varm sovsäck. Värre var det när man skulle upp på morgonen, inte direkt van att ligga på luftmadrass...
Åt frukost och gick till lekplatsen med barnen. Lekte en bra stund innan vi gick tillbaka till husvagnen och fikade. Sen åkte vi hemåt, lämnade av tältet och packade om väskorna.

Jag och barnen åkte till Gånghester för att göra syrran lite sällskap. Åt kina mat och sov över. Var så gott med riktig mat när man levt på korv och bröd i några dagar.
På morgonen begav vi oss hem, packade upp alla väskor. Det är de tråkigaste när man varit iväg.
På fredag åker vi iväg igen, till Flämslätt på hjärtebarnföreningens medlemshelg :)

Inga kommentarer: