fredag 8 juli 2011

Ännu ett sjukhusbesök

Luna har fortfarande på gränsen till feber, runt 38 hela tiden. Verkar inte vara någon förkylning på G heller.
Var på barnmottagningen strax efter 10,30 för att ta ett nytt crp, det var snabbt fixat sen blev det en stunds väntan på provsvaret. Visade sig att det gått upp från 54 i onsdags till 63 idag. Läkaren tyckte vi skulle göra en lungröntgen för att utesluta vätska eller tecken på lunginflammation. Vid 13,20 ringde dom äntligen från röntgen och sa att vi var välkomna. Luna tyckte att en bild räckte sen skulle hon sätta sig upp men dom ville ha en där hon låg på sidan- INTE uppskattat. Fick tillslut den sista bilden och gick tillbaka till barnmottagningen.
Där blev det ytterligare väntan på röntgenresultatet, när kl blev 15 sökte sköterskan läkaren men han svarade inte så hon fick tag i en annan läkare som tittade på röntgenbilderna och sa att allt såg bra ut.
Då åkte vi hem, hungriga som bara den. Hade bara ätit en chokladbit jag hittade i skötväskan sen kl 9 på morgonen. Luna hade hunnit med 2mål under tiden vi var där.
Som tur var hade jag tagit upp bacon innan vi åkte så det gick snabbt att svänga ihop bacon, purjolök och creme fraiche med pasta till.
Efter vi ätit ringde läkaren och ursäktade att vi fått vänta så länge, hade suttit i möte. Han hade också tittat på röntgen bilderna och inte sett något på lungorna men sa att Luna har ståltråd kvar runt bröstbenet (trodde alla hjärtopade hade de). Ståltråden kunde orsaka varbildning om kroppen reagerar på den. Det är ett långsamt förlopp så ingen fara ännu, visar troligtvis inget ännu om det skulle vara det.
Nytt crp på måndag.

Luna äter lite mat via munnen men vägrar oftast välling så det mesta går i knappen. Kräkningarna håller sig borta *peppar peppar* känns så skönt att kunna ge henne mat utan att sitta beredd med en spypåse.

Inga kommentarer: