måndag 27 juni 2011

Nattpermis

Dagen har bestått av väntan på att få permis. Klockan 6 väckte en sköterska oss för att ta en syrekontroll och ge Luna Alvedon. Hon har sovit jätte dåligt inatt så jag var ganska trött och arg över att sköterskan inte väntat med att gå in när hon såg att vi sov. Vissa verkar inte se barnet bakom utan bara mediciner, tider och sjukdomen. Typiskt nyutb som inte hunnit få så mycket erfarenhet.
Gjordes ul, röntgen och togs blodprover på fm. Allt såg bra ut, crp låg på 28. I fredags var det 150. Den intravenösa antibiotikan sattes ut och en oral in. Cvk:n och stygnen där dränen suttit togs bort idag och imorgon åker pacemakerelektroderna. Då är vi fast på avd till ul på onsdag morgon eftersom det kan bli blödningar . Efter ul och utskrivningsamtal får vi åka hem :)
Maten går inte alls, hon vägrar allt utom mjölk, saft, vatten och cola. Smakar på det mesta men spottar ut det igen. Bara att fortsätta erbjuda även om det ibland känns hopplöst. Kaskadkräkningarna har slutat helt *peppa peppar* bara slem som kommer upp när hon hostar mycket trots att hon precis ätit.
Märker inte så stor skillnad på hennes ork och syresättning men blir nog bättre när lunginflammationen är borta och hon återhämtat sig ordentligt.

Nu ligger Luna och sover gott jämte mig i sängen på Ronald <3 Hon blir så mycket gladare när vi går från sjukhuset. Inte för hon är ledsen på avd men här kommer det ordentliga glädjetjut :) munnen går lika snabbt som hennes små ben, hinner inte med. Det kommer nya ord hela tiden.

1 kommentar:

M sa...

vad jag känner igen "ronaldsyndromet", underbart att det finns för barnen lever verkligen upp när de kommer dit!!
o om maten, ja kul e de ju inte, men dricker gör hon iallafall, tror det kommer när hon hämtat sig lite, och när ni kommer hem!
så glad för er att allt flutit på så bra, haha din lilla kämpe!! kram