tisdag 17 maj 2011

Ultraljud

Idag har vi varit på ul, det syntes inga tecken på försämring och samma flöde i shunten, Önskar nästan att det skulle synas något eftersom Luna blir allt sämre. Några av symtomen är orolig sömn, dålig aptit (äter inte så mycket i vanliga fall heller men bättre iaf), blir svettig och blå av att bara sitta, blå när hon rör sig.
Poxade (syresättningen) henne i fredags när hon satt på golvet och lekte med klossar, hon blev alldeles blå och genomsvettig. Då låg det på 62%, var så lågt några minuter innan det steg igen. Gjorde så flera gånger den dagen, var lite bättre i lördags och söndags men igår var hon riktigt blå igen. Denna gången ute- där hon syresätter sig som bäst.

Nicklas (läkaren) verkade tro på det jag sa iaf, vissa kan ju avfärda en om det inte finns några "bevis". Han skulle ta kontakt med Anders i Gbg och försöka flytta upp Luna på återbudslistan. Tyvärr kan inte Anders skynda på det så mycket då det inte är han som opererar.
Fick svaret på 24h ekg:t idag med, det visade inga tecken på arytmier :) Hon har fortfarande röda märken efter elektroderna, bra att dom sitter fast men tror inte det är meningen att huden ska följa med när man tar bort dom trots användning av remove.

Tycker det är konstigt att shunten fått sitta så länge denna gången. Förra året skulle Luna egentligen bytt till nr 3 i maj men det sköts upp till september. Läkarna hade alltså räknat med att den skulle hålla max 5mån. I juni har Luna haft sin nuvarande i 9mån. Visst att dom växer fortare när dom är små men dom rör sig mer när dom är äldre.
Shunt nr 1 var 3mm bred, nr 2 var 3,5mm och nr 3 är 4,5mm. Inte så stor skillnad ändå.

Vikten- ett kapitel för sig
28/3 9520g
12/4 9440g
3/5 9885g
11/5 9765g
17/5 9625g

1 kommentar:

famgranath sa...

Usch så jobbigt att hon blir sämre, men att det inte syns! Hoppas de tar dina ord på allvar och lyckas få tid snart.