tisdag 8 mars 2011

Dietist och mat





Idag åkte vi till öppnis på fm, vet att det går mycket sjukdomar nu men jag klarar inte av att sitta hemma och glo hela dagarna. Barnen klättrar också på väggarna om vi är hemma flera dagar i sträck.
Efter öppnis gick vi till city och handlade lite innan vi åkte hem. Var riktigt skönt väder ute men det blåste ganska mycket, inte kul för Luna. Nya vagnen har en jätte bra sufflett, kan dra den jättelångt fram även om Luna ligger. Enda dåliga med vagnen är att varukorgen är svåråtkomlig annars är den super :)
På em var vi bara hemma och myste. Byggde torn med klossarna, båda barnen hade jätteroligt tills Luna kom på hur kul det var att riva Julias torn... Luna tröttnade ganska snabbt på det och roade sig med att stå på gunghästen utan att hålla i sig och klättra på dom små stolarna som står i barnens rum. Övade sig lite på att stå på golvet med, tog nått steg men sen blev det inte mer.
Någon som har något tips på hur man kan motivera henne till att lära sig gå? Har försökt att sitta på golvet en liten bit bort, precis så hon inte når när hon står upp men då sätter hon sig bara ner och kryper till mig istället.
Dietisten ringde idag med, frågade lite hur det går med maten, om hon äter något själv osv. Berättade att Luna varit sjuk och kräkt mycket så matmängden hade inte varit så hög det senaste. Dietisten tycker jag ska ha 2,5msk extra vällingpulver i varje flaska + att det ska vara hälften mjölk hälften vatten i. Hon får redan välling med 3 skopor nan 1 i för att berika men får väl testa denna energi bomb och se om hennes mage klarar de.
Funderar även på om jag ska fortsätta ge henne vällingen + nan 1 och om hon inte äter upp hela målet ge nutrini med pumpen istället. Vällingen är för tjock så den går inte att ge med pumpen tyvärr och späder jag den blir den för energi snål. Det är mycket som ska funka ihop.
Vid lunchen lyckades hon pilla i sig 2msk makaroner med ketchup :)

Ska till sjukgymnasten imorgon, ska bli kul att höra vad hon tycker. Kanske kan få något tips där :)
Ringde till Gbg idag men som vanligt lyckas jag pricka in den dagen då dom inte har någon telefontid, ska försöka imorgon igen.

Inga kommentarer: