lördag 6 november 2010

Vardagen rullar på

Nu var det ett tag sen man skrev.
Hänt endel sen sist, Julia har lekt frisör på egen hand så jag fick klippa av ca 10cm.
Luna pratar bara mer och mer, märks att hon blir äldre och mer medveten om saker. Roligt att hon visar mer och mer vilja, kan säga ifrån ordentligt om man gör något fel.
Den grovmotoriska utv går sakta framåt, balansen är bättre men efter hon tappade taget när hon stod vid bordet vägrar hon stå själv och hålla i sig. Hoppas det släpper snart.
Hon är sig själv efter op, men har mardrömmar varje kväll/natt men det ska väl gå över så småning om.

Maten är ett kapitel för sig själv, vissa dagar går det ganska bra och andra går det inte alls. Hade hoppats att det skulle bli bättre efter op.
Nu är jag i valet och kvalet om jag ska sätta sond igen. Enligt läkaren måste hon få i sig minst 500ml per dygn annars blir det inläggning med dropp. Igår och förrgår fick hon i sig knappt 400ml. Det är inte bara att sätta sond så är det bra sen, då kommer kaskad kräkningarna tillbaka. Eftersom hon redan är slemmig av sin förkylning lär inte sonden göra det bättre.
Att bli av med sonden brukar också ta lite tid, hon blir bekväm med att bli mätt utan att behöva äta. Ibland hade det varit skönt att ha en knapp men eftersom den inte skulle användas så mycket är det ett onödigt ingrepp.

Den 19e ska vi till ögonläkaren igen och kolla det lilla ögat. Det friska får dom inte kolla i denna gången. Bara de nödvändigaste undersökningarna får han göra. Ser verkligen fram emot fler sömnlösa nätter med att trösta henne- inte.
Snart ska vi till sjukgymnasten igen, ska bli kul att höra vad hon tycker. Sen får vi se om Luna behöver ortopediska skor eller inte. Tycker hon har blivit mer stabil i vristerna :)

Jaha, det var nog allt som hänt det senaste

Inga kommentarer: