torsdag 1 oktober 2009

Dyra mediciner....

Idag åkte jag och hämtade Lunas mediciner på apoteket. Blev väldigt förvånad över vad dom kostade, 1250kr!
Detta räcker i 50dagar sen måste vi beställa nya. Eftersom dom är specialtillverkade kostar dom typ 1150 mer än samma tabletter i en starkare styrka (500mg). Luna ska ha 10mg på morgon och 15mg på kvällen. Detta är samma ämne som i typ magnesyl. Hur i helvete kan det vara så dyrt?
Måste la vara fler än Luna som äter tabletter i den styrkan?!

Aja om 500kr går högkostnadsskyddet in *tur det*
Var ju inte riktigt vad jag tänkt lägga pengar på denna månaden *SUCK*

Blir inga mer ögonkontroller på Luna för än hon är äldre, om hon nu ser dåligt med sitt normala öga. Verkar inte som hon ser dåligt iaf. Hennes lilla öga är ingen idé att undersöka mer då hjärnan sorterar bort bilder från det lilla ögat då de skiljer för mycket i storlek. Hon ser alltså ingenting på det ögat (när det andra är öppet iaf).
Detta har jag fått veta av en annan mamma som också har ett barn med ett litet öga.
Hennes sons huvud hade blivit platt på ena sidan då han nästan enbart legat på sidan med lilla ögat för att kunna se med det normala ögat. Det gick att fixa som tur var så nu har han normal form på huvudet.
Det har jag inte fått någon info om av ögonläkarna i Örebro, har inget förtroende alls för dom.
Helt inkompetenta verkar dom vara, ingen erfarenhet av microftalmus.

Igår var vi hos hjärtläkaren igen för ultraljud och vägning. Det var lite högre tryck i shunten än tidigare, detta kan vara signaler på att den börjar bli för trång. Nu måste vi hålla noga koll så hon inte går ner i syremättnad eller blir blå när hon skriker.
Hon hade gått upp lite i vikt, 80g på en vecka så nu ska vi börja med Nan 2 istället.
Hon väger 4325g.

På tisdag åker vi ner till Borås och hälsar på familjen och alla vänner :-D

1 kommentar:

famgranath sa...

Vet hur det är med de där medicinerna, misstänker att det är ASA hon har fått, de har Leo oxå! Dytr men man kommer rätt så snabbt upp i högkostnadsskyddet.... =)